이 아름다운 나라는 그 풍경과 다채로운 맛으로도 유명합니다. 특히 분짜는 베트남 대표 음식입니다. 그 맛은 스타일이 지역에 따라 북부/중부/남부의 맛이 다릅니다. 대표적인 하노이와 호치민, 두 도시의 독특한 분짜 맛을 선사하는데, 저는 개인적으로 하노이분짜가 호치민보다 더 맛있다고 느낍니다. 왜 하노이 분짜가 더 맛있는지, 그리고 진정한 베트남 음식을 경험하기 위한 몇 가지 팁을 공유하고자 합니다.

하노이 vs 호치민 : 맛 비교

많은 사람들으 호치민 분짜를 좋아할 수도 있지만, 하노이에서 맛본 부짜는 각 재료의 풍미가 더 깊고 맛있다라는 것을 발견했습니다. 하노이 분짜는 정통 숯불구이 방식을 더 잘 유지하고 있는 것 같아 정통 베트남 음식의 맛을 더 잘 느낄 수 있습니다.

시장 구석의 할머니 맛집

분짜 전문점도 훌륭하지만, 시장 구석에서 할머니가 숯으로 구워주신 고기는 또 다른 맛을 보여줍니다. 이고기는 마늘과 베트남 향채로 구워내 향기롭고, 베트남 고추와 멋진 조화를 이룹니다. 베트남 고추는 매우 강력하게 매워 주의해야 합니다.또한, 고수는 많은 사람의 호불호가 갈리지만, 적은 양으로도 그 특유의 맛을 즐길 수 있습니다.

분짜의 가장 맛있는 시간

분짜의 맛을 최대한으로 끌어올리기 위해 방문 시간 선택이 중요합니다. 아침 일찍이나 저녁 식사 시간에 맞춰 방문하면 막 구워진 신선한 분짜를 맛볼 수 있습니다. 만면 어중간한 시간에 방문하면 전자렌지에 돌린 분짜를 맛 볼 수도있습니다.

지역 시장의 맛

호안키엠 호수 근처 유명한 분짜 집도 좋지만, 나의 경험상 우리 동네 시장 분짜가 최고입니다.시장의 할머니 분짜는 더욱 정감있고 진정한 지역의 맛을 제공합니다. 이러한 경험은 베트남을 방문하는 단기 여행자들에게는 공유되지 않는 베트남의 트별한 경험입니다.

결론

분짜는 단순한 음식이 아닌, 각 지역의 문화와 역사를 맛보는 여정입니다. 하노이든 호치민이든, 각 도시의 분짜는 지역의 이야기를 담고 있습니다. 베트남 방문 시 다양한 분짜를 맛보며 그차이를 직접 경험해 보시기 바랍니다.

This beautiful country is also famous for its landscapes and colorful flavors. In particular, bun cha is a representative Vietnamese food. The taste varies depending on the region, Northern/Central/Southern. It offers the unique bun cha taste of the two representative cities, Hanoi and Ho Chi Minh, and I personally feel that Hanoi bun cha is more delicious than Ho Chi Minh. We would like to share why Hanoi bun cha is better and some tips for experiencing authentic Vietnamese food.

Hanoi vs Ho Chi Minh: Taste Comparison

Many people may like Ho Chi Minh's bun cha, but I found that the flavor of each ingredient in the bun cha I tried in Hanoi was deeper and more delicious. Bun cha in Hanoi seems to have maintained the traditional charcoal grilling method better, so you can get a better taste of authentic Vietnamese food.

Grandma's restaurant in the corner of the market

Buncha specialty restaurants are great, but the meat grilled on charcoal by an old woman in a corner of the market offers a different taste. The meat is fragrant as it is grilled with garlic and Vietnamese spices, and goes well with the Vietnamese peppers. Vietnamese chili peppers are very spicy so be careful. Also, many people have different likes and dislikes of cilantro, but you can enjoy its unique flavor even in small amounts.

The most delicious time of Buncha

Choosing a visit time is important to maximize the taste of Buncha. If you visit early in the morning or during dinner time, you can taste freshly baked buncha. If you visit during odd hours, you can also taste Buncha cooked in the microwave.

A taste of the local market

The famous bun cha places near Hoan Kiem Lake are good, but in my experience, the bun cha at our local market is the best. The market's grandmother's bun cha is more intimate and offers authentic local taste. This is a unique experience in Vietnam that is not shared by short-term travelers visiting Vietnam.

conclusion

Buncha is not just a food, but a journey to taste the culture and history of each region. Whether Hanoi or Ho Chi Minh City, each city's bun cha tells a local story. When you visit Vietnam, try a variety of bun cha and experience the difference for yourself.

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